Csirkemell Dubarry módra recept

Hozzávalók:
- 4 nagy szelet csirkemellfilé
- 2 nagy csipet só
- nagy csipet őrölt bors
- 2 ek olaj
- 1 kisebb fej karfiol fele
- 10 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dl tej
- 1 kk só
- csipet őrölt bors
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük.
A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belefektetjük a húsokat. Meghintjük sóval, borssal. Ráhalmozzuk a karfiolrózsákat.
A margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval (legközelebb zúzok bele 2-3 gerezd fokhagymát is).
A sűrű mártást a karfiolos húsra kanalazzuk. Megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A húsok közé nem szükséges víz, sem alufóliával lefedni. Ezek nélkül is tökéletesen puhára sül a csirke.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »