Csirkemell Dubarry módra recept

Hozzávalók:
- 4 nagy szelet csirkemellfilé
- 2 nagy csipet só
- nagy csipet őrölt bors
- 2 ek olaj
- 1 kisebb fej karfiol fele
- 10 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dl tej
- 1 kk só
- csipet őrölt bors
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük.
A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belefektetjük a húsokat. Meghintjük sóval, borssal. Ráhalmozzuk a karfiolrózsákat.
A margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval (legközelebb zúzok bele 2-3 gerezd fokhagymát is).
A sűrű mártást a karfiolos húsra kanalazzuk. Megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A húsok közé nem szükséges víz, sem alufóliával lefedni. Ezek nélkül is tökéletesen puhára sül a csirke.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »