Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell Dubarry módra recept

Csirkemell Dubarry módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 nagy szelet csirkemellfilé
    • 2 nagy csipet só
    • nagy csipet őrölt bors
    • 2 ek olaj
    • 1 kisebb fej karfiol fele
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 5 dl tej
    • 1 kk só
    • csipet őrölt bors
    • késhegynyi őrölt szerecsendió
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük.

    A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belefektetjük a húsokat. Meghintjük sóval, borssal. Ráhalmozzuk a karfiolrózsákat.

    A margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval (legközelebb zúzok bele 2-3 gerezd fokhagymát is).

    A sűrű mártást a karfiolos húsra kanalazzuk. Megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    A húsok közé nem szükséges víz, sem alufóliával lefedni. Ezek nélkül is tökéletesen puhára sül a csirke.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá