Csirkemell chilisen-mézesen recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 20 dkg angol szalonna v. császár szalonna
- 2 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6-8 ek. vegyes virágméz
- chili paprika
- só, bors
- olaj
- tejföl
- liszt
Elkészítése:
A hagymát negyedekre vágjuk, felszeleteljük és kevés olajon üvegesre pároljuk. Rászórjuk a felaprított fokhagymát is. A csirkemellet kockára, az angol szalonnát csíkokra vágjuk, a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés vízzel puhára pároljuk. A chili paprikát felszeleteljük (használhatunk helyette őrölt chilit is) és ezt is a húshoz adjuk. Mikor a hús megpuhult alaposan megcsurgatjuk mézzel. Közben a tejfölből és lisztből habarást készítünk, a kész ételt ezzel behabarjuk. Kicsit összeforralom és makaróni tésztával tálalom.
Tipp:
Ha kicsit pikánsabb ízekre vágyunk, akkor a tejfölös habarás helyettesíthető natúr krémsajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »