Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemájas rizottó cukkinival és póréhagymával recept

Csirkemájas rizottó cukkinival és póréhagymával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír (kacsa, liba)
    • 1 db sárgarépa
    • 1 db cukkini
    • 1 db póréhagyma
    • 1 tk oregánó
    • 1 tk bazsalikom
    • 1 tk majoranna
    • 1 bögre rizottó rizs
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 5 dkg sajt
    • 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és pár percig tovább pirítom.

    Rádobom a felkockázott sárgarépát, 4-5 percnyi dinsztelés után hozzáadom a feldarabolt cukkinit és póréhagymát, darálok rá kevés borsot.

    Pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a diónyi darabokra vágott májat.

    Megszórom a fűszerekkel, sózom és fehéredésig pirítom.

    Egy külön edénybe öntöm rizst, sózom, hozzáöntöm a bort, kevergetve megvárom még a rizs magába szívja, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett majdnem készre főzöm a rizst.

    Ekkor hozzáadom a felkockázott paprikát és készre főzöm a rizst.

    Ha a rizs megpuhult, belekeverem a vajat és reszelt sajtot.

    Hozzáadom a májas ragut, óvatosan elkeverem és forrón tálalom, tetejét reszelt sajttal díszítem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá