Csirkemájas rizottó cukkinival és póréhagymával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 db sárgarépa
- 1 db cukkini
- 1 db póréhagyma
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk majoranna
- 1 bögre rizottó rizs
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg sajt
- 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és pár percig tovább pirítom.
Rádobom a felkockázott sárgarépát, 4-5 percnyi dinsztelés után hozzáadom a feldarabolt cukkinit és póréhagymát, darálok rá kevés borsot.
Pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a diónyi darabokra vágott májat.
Megszórom a fűszerekkel, sózom és fehéredésig pirítom.
Egy külön edénybe öntöm rizst, sózom, hozzáöntöm a bort, kevergetve megvárom még a rizs magába szívja, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett majdnem készre főzöm a rizst.
Ekkor hozzáadom a felkockázott paprikát és készre főzöm a rizst.
Ha a rizs megpuhult, belekeverem a vajat és reszelt sajtot.
Hozzáadom a májas ragut, óvatosan elkeverem és forrón tálalom, tetejét reszelt sajttal díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »