Csirkemájas rizottó cukkinival és póréhagymával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír (kacsa, liba)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 1 db póréhagyma
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk majoranna
  • 1 bögre rizottó rizs
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg sajt
  • 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és pár percig tovább pirítom.

Rádobom a felkockázott sárgarépát, 4-5 percnyi dinsztelés után hozzáadom a feldarabolt cukkinit és póréhagymát, darálok rá kevés borsot.

Pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a diónyi darabokra vágott májat.

Megszórom a fűszerekkel, sózom és fehéredésig pirítom.

Egy külön edénybe öntöm rizst, sózom, hozzáöntöm a bort, kevergetve megvárom még a rizs magába szívja, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett majdnem készre főzöm a rizst.

Ekkor hozzáadom a felkockázott paprikát és készre főzöm a rizst.

Ha a rizs megpuhult, belekeverem a vajat és reszelt sajtot.

Hozzáadom a májas ragut, óvatosan elkeverem és forrón tálalom, tetejét reszelt sajttal díszítem.