Csirkemájas lecsó, nokedlivel recept
Hozzávalók:
- 1 kg lecsópaprika
- 50 dkg paradicsom
- 3 közepes fej hagyma
- ízlés szerint só
- bors
- pirospaprika
- kevés zsiradék, vagy olaj
- 60 dkg csirkemáj
- 50 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk só
Elkészítése:
A liszttel, a sóval és a tojásokkal némi víz hozzáadásával nokedlitésztát keverünk, amit nokedliszaggatóval sós, lobogó vízbe szaggatunk, majd leszűrjük.
A csirkemájat letisztítjuk, alaposan lemossuk, és szűrőbe tesszük,hogy jól lecsepegjen.
A paprikát lemossuk, szárát és a magokat eltávolítjuk, és karikára vágjuk. A paradicsomot szintén lemossuk, majd kockára vágjuk.
A félfőre vágott hagymákat kevés olajon, zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, borsozzuk. Víz hozzáadása nélkül, fedő alatt, többször megkevergetve 30 percig főzzük.
Ezután a csirkemájat rátesszük a lecsó tetejére, készre főzzük, és tálalhatjuk.
Tipp:
Pont így készítette a nagymamám is. :)
A csirkemájas lecsó, nokedlivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


