Csirkemájas lecsó, nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 1 kg lecsópaprika
- 50 dkg paradicsom
- 3 közepes fej hagyma
- ízlés szerint só
- bors
- pirospaprika
- kevés zsiradék, vagy olaj
- 60 dkg csirkemáj
- 50 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
Elkészítése:
A liszttel, a sóval és a tojásokkal némi víz hozzáadásával nokedlitésztát keverünk, amit nokedliszaggatóval sós, lobogó vízbe szaggatunk, majd leszűrjük.
A csirkemájat letisztítjuk, alaposan lemossuk, és szűrőbe tesszük,hogy jól lecsepegjen.
A paprikát lemossuk, szárát és a magokat eltávolítjuk, és karikára vágjuk. A paradicsomot szintén lemossuk, majd kockára vágjuk.
A félfőre vágott hagymákat kevés olajon, zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, borsozzuk. Víz hozzáadása nélkül, fedő alatt, többször megkevergetve 30 percig főzzük.
Ezután a csirkemájat rátesszük a lecsó tetejére, készre főzzük, és tálalhatjuk.
Tipp:
Pont így készítette a nagymamám is. :)
A csirkemájas lecsó, nokedlivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »