Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemáj rizottó recept

Csirkemáj rizottó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 25 dkg rizs
    • 10 dkg sajt
    • 1 doboz zöldborsó
    • 1 fej vöröshagyma
    • olaj
    • őrölt bors
    • delikát

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott csirkemájat. Jól átforgatjuk, meghintjük sóval, delikáttal és őrölt borssal, majd egy pici vízzel felengedjük és fedő alatt megpároljuk.

    Egy másik edényben a rizst kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felengedjük vízzel és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. Amikor a rizs már majdnem kész hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldborsót.

    A megpárolt csirkemájat összeborítjuk a borsós rizzsel, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.

    Tálaláskor a tányérokra kis kúpokat halmozunk, melyek tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá