Csirkemáj rizottó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 25 dkg rizs
  • 10 dkg sajt
  • 1 doboz zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • őrölt bors
  • delikát

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott csirkemájat. Jól átforgatjuk, meghintjük sóval, delikáttal és őrölt borssal, majd egy pici vízzel felengedjük és fedő alatt megpároljuk.

Egy másik edényben a rizst kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felengedjük vízzel és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. Amikor a rizs már majdnem kész hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldborsót.

A megpárolt csirkemájat összeborítjuk a borsós rizzsel, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.

Tálaláskor a tányérokra kis kúpokat halmozunk, melyek tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.