Csirkemáj hercegnő burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors
- házi darált paprikakrém
- 1 nagy fej vöröshagyma
A sütéshez:
- olaj
Hercegnő burgonya hozzávalói:
- 1/2 kg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- őrölt bors
- szerecsendió
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, rá tettem a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam.
Majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem. Amikor majdnem kész volt, akkor tettem rá 1 tk. paprikarémet és hercegnő burgonyával tálaltam. Só nem kellett rá, mivel sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.
Hercegnő burgonya elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk,vízben megfőzzük,majd megtörjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat,a vajat,fűszereket és utolján a tojásfehérjék kemény habját.
Habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk. Addig sütjük 200 fokon,míg a külseje ropogós lesz.(kb. 25 perc)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »