Csirkemáj hercegnő burgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors
- házi darált paprikakrém
- 1 nagy fej vöröshagyma
A sütéshez:
- olaj
Hercegnő burgonya hozzávalói:
- 1/2 kg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- őrölt bors
- szerecsendió
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, rá tettem a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam.
Majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem. Amikor majdnem kész volt, akkor tettem rá 1 tk. paprikarémet és hercegnő burgonyával tálaltam. Só nem kellett rá, mivel sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.
Hercegnő burgonya elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk,vízben megfőzzük,majd megtörjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat,a vajat,fűszereket és utolján a tojásfehérjék kemény habját.
Habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk. Addig sütjük 200 fokon,míg a külseje ropogós lesz.(kb. 25 perc)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


