Csirkemáj hercegnő burgonyával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors
- házi darált paprikakrém
- 1 nagy fej vöröshagyma
A sütéshez:
- olaj
Hercegnő burgonya hozzávalói:
- 1/2 kg burgonya
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- őrölt bors
- szerecsendió
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, rá tettem a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam.
Majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem. Amikor majdnem kész volt, akkor tettem rá 1 tk. paprikarémet és hercegnő burgonyával tálaltam. Só nem kellett rá, mivel sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.
Hercegnő burgonya elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk,vízben megfőzzük,majd megtörjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat,a vajat,fűszereket és utolján a tojásfehérjék kemény habját.
Habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk. Addig sütjük 200 fokon,míg a külseje ropogós lesz.(kb. 25 perc)
Forrás: https://csokolade.network.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.