Csirkeleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csirke (kb. 1,7 kg)
- 5 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 1/4 karalábé
- 1/4 zeller
- 1 vöröshagyma
- kevés zellerzöld
- kis csokor petrezselyemzöld
- néhány szem fekete bors
- esetleg 1-2 krumpli
- só
- 1 csomag (200 g) 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos csigatészta
Elkészítése:
A csirkét szétdaraboljuk. Jól átmossuk többször is, majd hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, néhány szemes borsot adunk a főzőléhez, és először fedő alatt főzni kezdjük. A zöldségeket akkor adjuk a levesléhez, amikor az víz először felforrt. Ha túl sósnak találjuk a levest, adjunk hozzá 1-2 megtisztított krumplit
A krumpli a sót magába gyűjti a levesből, így korrigálhatunk az ízén utólag is. A hús, és a zöldségek puhulásáig főzzük a levest.
A húsok és a zöldségek nagyját kiszedjük villával a léből, a maradékot leszűrjük. Ebbe az ízletes alaplébe főzzük a csigatésztát.
Külön tálakon is tálalható a tészta, a leveszöldség, a hús, így mindenki szed kedvére. (Ez lakodalmi tálalási szokás, ahol a mai napig mindenki ízlése szerinti mennyiséget szed a levesbe.)
Tipp:
A nagyobb darab húsokat (comb, szárny, feldarabolt mell) lisztbe, felvert sózott tojásba, zsemlemorzsába forgathatjuk, és bő, forró olajban kiránthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

