Csirkekuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 5 ek tejföl (házi, vagy 20%-os)
- 3 ek liszt
- 1 kk őrölt fehér bors
- 1 nagyobb csipet őrölt szerecsendió
- 1 ek. szárított petrezselyem (friss is lehet természetesen)
- ételízesítő ízlés szerint
- 1 csomag bacon(kb. 30 dkg)
Elkészítése:
Egy tálba belekanalazzuk a tejfölt, a lisztet, és beleszórjuk a fűszereket, petrezselyemzöldet. Hozzáütjük a két tojást is. a kétféle sajtot lereszeljük, azt is a mártáshoz adjuk, és alaposan elkeverjük.
A csirkemellet kockákra vágjuk, és beleforgatjuk a mártásba. Egy kuglófformát kibélelünk a baconnal úgy, hogy a szalonnacsíkok vége túl érjen a formán. Belekanalazzuk egyenletesen a csirkehúst, majd néhányszor óvatosan a pulthoz ütögetjük, így kicsit tömörítjük a sütnivalónkat.
Ráhajtogatjuk a szalonnaszeleteket, majd tepsire, azzal együtt pedig előmelegített sütőbe tesszük. Jó negyven perc kell ahhoz, hogy a hús megpuhuljon, és a tejfölös-tojásos “kötőanyag” is megszilárduljon.
Sütés közben én kétszer kivetem, és lekanalaztam róla a baconból kisülő zsírt. Amikor már a szalonna szépen megpirult, és egy beleszúrt fogpiszkáló is azt mutatja, a belseje is rendben van, akkor ön a nagy mutatvány. Tepsivel együtt kivesszük a sütőből a formát, és konyharuhával megfogva egy ügyes mozdulattal, tepsire borítjuk a csirkekuglófot.
Visszatoljuk egy jó tíz percre a sütőbe, hogy az a rész is megpirulhasson, amit addig a forma védett. Utána már nincs más dolgunk, csak megvárni, míg kihűl, és akkor szépen cikkekre lehet szeletelni, mint egy kuglófot.
Tipp:
Több helyen olvastam, hogy a formát érdemes kikenni, mielőtt szalonnával béleljük. Én nem tettem, mert kerámiabevonatos a kuglófsütőm, és a szalonnából így is jóval több zsír sült ki, mint amennyi szükséges lett volna, s a végeredmény minden gond nélkül kicsusszant a formából.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »