Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkekuglóf recept

Csirkekuglóf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell filé
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg trappista sajt
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 5 ek tejföl (házi, vagy 20%-os)
    • 3 ek liszt
    • 1 kk őrölt fehér bors
    • 1 nagyobb csipet őrölt szerecsendió
    • 1 ek. szárított petrezselyem (friss is lehet természetesen)
    • ételízesítő ízlés szerint
    • 1 csomag bacon(kb. 30 dkg)

    Elkészítése:

    Egy tálba belekanalazzuk a tejfölt, a lisztet, és beleszórjuk a fűszereket, petrezselyemzöldet. Hozzáütjük a két tojást is. a kétféle sajtot lereszeljük, azt is a mártáshoz adjuk, és alaposan elkeverjük.

    A csirkemellet kockákra vágjuk, és beleforgatjuk a mártásba. Egy kuglófformát kibélelünk a baconnal úgy, hogy a szalonnacsíkok vége túl érjen a formán. Belekanalazzuk egyenletesen a csirkehúst, majd néhányszor óvatosan a pulthoz ütögetjük, így kicsit tömörítjük a sütnivalónkat.

    Ráhajtogatjuk a szalonnaszeleteket, majd tepsire, azzal együtt pedig előmelegített sütőbe tesszük. Jó negyven perc kell ahhoz, hogy a hús megpuhuljon, és a tejfölös-tojásos “kötőanyag” is megszilárduljon.

    Sütés közben én kétszer kivetem, és lekanalaztam róla a baconból kisülő zsírt. Amikor már a szalonna szépen megpirult, és egy beleszúrt fogpiszkáló is azt mutatja, a belseje is rendben van, akkor ön a nagy mutatvány. Tepsivel együtt kivesszük a sütőből a formát, és konyharuhával megfogva egy ügyes mozdulattal, tepsire borítjuk a csirkekuglófot.

    Visszatoljuk egy jó tíz percre a sütőbe, hogy az a rész is megpirulhasson, amit addig a forma védett. Utána már nincs más dolgunk, csak megvárni, míg kihűl, és akkor szépen cikkekre lehet szeletelni, mint egy kuglófot.

    Tipp:

    Több helyen olvastam, hogy a formát érdemes kikenni, mielőtt szalonnával béleljük. Én nem tettem, mert kerámiabevonatos a kuglófsütőm, és a szalonnából így is jóval több zsír sült ki, mint amennyi szükséges lett volna, s a végeredmény minden gond nélkül kicsusszant a formából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá