Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkefalatok sonkával recept

Csirkefalatok sonkával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 egész csirkecomb
    • 3 szelet sonka
    • 2 ek olívaolaj
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 2 sárgarépa
    • 2 lila hagyma
    • 30 dkg gomba
    • 1 csomó újhagyma
    • 1 marék friss bazsalikom
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkecombot lebőrözzük, kicsontozzuk és a sonkaszeletekkel együtt apró darabokra vágjuk.

    A sárgarépát vékonyan felszeleteljük, a gombát, a hagymát és az újhagymát vastagon felkockázzuk.

    Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben az olajon erős tűzön elkezdjük pirítani a húst. Pár perc elteltével hozzáadjuk az áttört fokhagymát és borsozzuk.
    Amikor a hús teljesen kifehéredett, hozzáadjuk a lila hagymát, az újhagymát és a sárgarépát, majd végül a felaprított bazsalikomot is és ízlés szerint megsózzuk.

    Addig pároljuk, amíg minden megpuhul.

    Kifőtt tésztával, párolt rizzsel, vagy salátával önálló ételként tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá