Csirkefalatok sonkával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 egész csirkecomb
  • 3 szelet sonka
  • 2 ek olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 lila hagyma
  • 30 dkg gomba
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A csirkecombot lebőrözzük, kicsontozzuk és a sonkaszeletekkel együtt apró darabokra vágjuk.

A sárgarépát vékonyan felszeleteljük, a gombát, a hagymát és az újhagymát vastagon felkockázzuk.

Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben az olajon erős tűzön elkezdjük pirítani a húst. Pár perc elteltével hozzáadjuk az áttört fokhagymát és borsozzuk.
Amikor a hús teljesen kifehéredett, hozzáadjuk a lila hagymát, az újhagymát és a sárgarépát, majd végül a felaprított bazsalikomot is és ízlés szerint megsózzuk.

Addig pároljuk, amíg minden megpuhul.

Kifőtt tésztával, párolt rizzsel, vagy salátával önálló ételként tálaljuk.