Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkefalatok édes-savanyú módra recept

Csirkefalatok édes-savanyú módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemell
    • 3 ek szójaszósz
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 ek curry
    • 1 szál sárgarépa
    • 2 kaliforniai paprika
    • 1 csomó újhagyma
    • 1 birsalma
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 konzerv ananász
    • 2 ek méz
    • 1 citrom leve
    • 2 sárgabarack
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A szójaszószt összekeverjük 1 ek curryvel és az áttört fokhagymával. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

    A többi hozzávalót felaprítjuk, a sárgarépát gyufára, a paprikákat (zöld, piros) picit szélesebb csíkokra, az újhagymát fél centis karikára.

    A birsalmát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, magházát kivágjuk és vékonyra szeleteljük, majd ráfacsarjuk a citrom levét.

    Magas falú serpenyőben 1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a húst, kevés őrölt borsot szórunk rá és fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

    Újabb olajat forrósítunk, rádobjuk a sárgarépát, a sárgabarackot (ha nincs friss, helyettesíthető baracklekvárral, de azt később teszem bele), majd a birsalmát a citromlével együtt és 10 percig pároljuk. Ezután az újhagymát és paprikát is hozzáadjuk és újabb 10 perc párolás után hozzáadjuk az ananászt, a mézet, a baracklekvárt és a maradék curryt. Tovább pároljuk 15 percig.

    A birsalma és a sárgabarack a végére szét fog főlni, ettől lesz szaftos az étel. Aki több szaftot szeretne, az ananász konzerv levével hígíthatja. A többi összetevőt nem kell puhára párolni, akkor finom, ha roppanós marad.

    A végén visszaöntjük a húst, elkeverjük és összeforraljuk.

    Spagettivel vagy párolt rizzsel tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá