Hozzávalók:
Elkészítése:
A szójaszószt összekeverjük 1 ek curryvel és az áttört fokhagymával. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
A többi hozzávalót felaprítjuk, a sárgarépát gyufára, a paprikákat (zöld, piros) picit szélesebb csíkokra, az újhagymát fél centis karikára.
A birsalmát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, magházát kivágjuk és vékonyra szeleteljük, majd ráfacsarjuk a citrom levét.
Magas falú serpenyőben 1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a húst, kevés őrölt borsot szórunk rá és fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
Újabb olajat forrósítunk, rádobjuk a sárgarépát, a sárgabarackot (ha nincs friss, helyettesíthető baracklekvárral, de azt később teszem bele), majd a birsalmát a citromlével együtt és 10 percig pároljuk. Ezután az újhagymát és paprikát is hozzáadjuk és újabb 10 perc párolás után hozzáadjuk az ananászt, a mézet, a baracklekvárt és a maradék curryt. Tovább pároljuk 15 percig.
A birsalma és a sárgabarack a végére szét fog főlni, ettől lesz szaftos az étel. Aki több szaftot szeretne, az ananász konzerv levével hígíthatja. A többi összetevőt nem kell puhára párolni, akkor finom, ha roppanós marad.
A végén visszaöntjük a húst, elkeverjük és összeforraljuk.
Spagettivel vagy párolt rizzsel tálalhatjuk.