Csirkefalatok édes-savanyú módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkefalatok édes-savanyú módra

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 3 ek szójaszósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek curry
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 birsalma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 konzerv ananász
  • 2 ek méz
  • 1 citrom leve
  • 2 sárgabarack
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A szójaszószt összekeverjük 1 ek curryvel és az áttört fokhagymával. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

A többi hozzávalót felaprítjuk, a sárgarépát gyufára, a paprikákat (zöld, piros) picit szélesebb csíkokra, az újhagymát fél centis karikára.

A birsalmát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, magházát kivágjuk és vékonyra szeleteljük, majd ráfacsarjuk a citrom levét.

Magas falú serpenyőben 1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a húst, kevés őrölt borsot szórunk rá és fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

Újabb olajat forrósítunk, rádobjuk a sárgarépát, a sárgabarackot (ha nincs friss, helyettesíthető baracklekvárral, de azt később teszem bele), majd a birsalmát a citromlével együtt és 10 percig pároljuk. Ezután az újhagymát és paprikát is hozzáadjuk és újabb 10 perc párolás után hozzáadjuk az ananászt, a mézet, a baracklekvárt és a maradék curryt. Tovább pároljuk 15 percig.

A birsalma és a sárgabarack a végére szét fog főlni, ettől lesz szaftos az étel. Aki több szaftot szeretne, az ananász konzerv levével hígíthatja. A többi összetevőt nem kell puhára párolni, akkor finom, ha roppanós marad.

A végén visszaöntjük a húst, elkeverjük és összeforraljuk.

Spagettivel vagy párolt rizzsel tálalhatjuk.