Csirkecombok leveles tésztában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb alsó
- 500 g leveles tészta
- kb. 5-6 szem burgonya
- 250 g barna csiperkegomba
- 1 fej hagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája(a kenéshez) - olaj, só, ízlés szerinti fűszerek
- cérna a kötözéshez
Elkészítése:
A combokat lebőrözzük, megmossuk, lecsepegtetjük, sózzuk és fűszerezzük, ízlés szerint.
A gombát a hagymával, só hozzáadásával, olajon elkészítjük. Vizet nem adtam hozzá, hiszen enged levet, de azért figyeljük többször.
A citromborsot nagyon megkedveltem, így az is került a gombába. A burgonyákból pürét készítünk, oly módon, hogy miután összetörtük, a gombából kioldódó ízletes zaftot hozzákeverjük és csak ezt követően teszünk bele vajat ill. tejet, hogy ne legyen túl lágy.
A kiolvadt leveles tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk. kb. 18× 18- as kockákat vágunk belőle. A közepébe 1 1/2 ek. pürét és 1 ek.-nyi gombát teszünk. Ezekre kerül a comb.
A tészta széleit felhajtjuk, kis batyukat formázva belőlük. Kissé megnyomkodjuk a tésztát a csirkecsontnál, hogy tartson és a cérnával, óvatosan, hogy ne vágjuk át, megkötözzük. Megkenjük a tésztákat a tojássárgájával és előmelegített sütőbe tesszük. Élőszőr magasabb hőfokon sütjük- 220 °C-, hogy a tészta hamar megszilárduljon. Majd 175°C-on folytatjuk.
Sütési idő kb. 1 1/2 óra.
Salátával tálaljuk.
Tipp:
Ha marad ki gomba vagy püré összekeverjük és ízlésesen mellé tálaljuk, ki nem dobunk semmit!!
Ha tészta szétnyílna vagy a batyunk eldől sütés közben, az sem gond, mert az íze kárpótolni fog!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

