Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecombok leveles tésztában recept

Csirkecombok leveles tésztában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirkecomb alsó
    • 500 g leveles tészta
    • kb. 5-6 szem burgonya
    • 250 g barna csiperkegomba
    • 1 fej hagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája(a kenéshez)
    • olaj, só, ízlés szerinti fűszerek
    • cérna a kötözéshez

    Elkészítése:
    A combokat lebőrözzük, megmossuk, lecsepegtetjük, sózzuk és fűszerezzük, ízlés szerint.

    A gombát a hagymával, só hozzáadásával, olajon elkészítjük. Vizet nem adtam hozzá, hiszen enged levet, de azért figyeljük többször.
    A citromborsot nagyon megkedveltem, így az is került a gombába. A burgonyákból pürét készítünk, oly módon, hogy miután összetörtük, a gombából kioldódó ízletes zaftot hozzákeverjük és csak ezt követően teszünk bele vajat ill. tejet, hogy ne legyen túl lágy.

    A kiolvadt leveles tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk. kb. 18× 18- as kockákat vágunk belőle. A közepébe 1 1/2 ek. pürét és 1 ek.-nyi gombát teszünk. Ezekre kerül a comb.

    A tészta széleit felhajtjuk, kis batyukat formázva belőlük. Kissé megnyomkodjuk a tésztát a csirkecsontnál, hogy tartson és a cérnával, óvatosan, hogy ne vágjuk át, megkötözzük. Megkenjük a tésztákat a tojássárgájával és előmelegített sütőbe tesszük. Élőszőr magasabb hőfokon sütjük- 220 °C-, hogy a tészta hamar megszilárduljon. Majd 175°C-on folytatjuk.

    Sütési idő kb. 1 1/2 óra.
    Salátával tálaljuk.

    Tipp:

    Ha marad ki gomba vagy püré összekeverjük és ízlésesen mellé tálaljuk, ki nem dobunk semmit!!
    Ha tészta szétnyílna vagy a batyunk eldől sütés közben, az sem gond, mert az íze kárpótolni fog!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá