Csirkecombok leveles tésztában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb alsó
  • 500 g leveles tészta
  • kb. 5-6 szem burgonya
  • 250 g barna csiperkegomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 tojássárgája(a kenéshez)
  • olaj, só, ízlés szerinti fűszerek
  • cérna a kötözéshez

Elkészítése:
A combokat lebőrözzük, megmossuk, lecsepegtetjük, sózzuk és fűszerezzük, ízlés szerint.

A gombát a hagymával, só hozzáadásával, olajon elkészítjük. Vizet nem adtam hozzá, hiszen enged levet, de azért figyeljük többször.
A citromborsot nagyon megkedveltem, így az is került a gombába. A burgonyákból pürét készítünk, oly módon, hogy miután összetörtük, a gombából kioldódó ízletes zaftot hozzákeverjük és csak ezt követően teszünk bele vajat ill. tejet, hogy ne legyen túl lágy.

A kiolvadt leveles tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk. kb. 18× 18- as kockákat vágunk belőle. A közepébe 1 1/2 ek. pürét és 1 ek.-nyi gombát teszünk. Ezekre kerül a comb.

A tészta széleit felhajtjuk, kis batyukat formázva belőlük. Kissé megnyomkodjuk a tésztát a csirkecsontnál, hogy tartson és a cérnával, óvatosan, hogy ne vágjuk át, megkötözzük. Megkenjük a tésztákat a tojássárgájával és előmelegített sütőbe tesszük. Élőszőr magasabb hőfokon sütjük- 220 °C-, hogy a tészta hamar megszilárduljon. Majd 175°C-on folytatjuk.

Sütési idő kb. 1 1/2 óra.
Salátával tálaljuk.

Tipp:

Ha marad ki gomba vagy püré összekeverjük és ízlésesen mellé tálaljuk, ki nem dobunk semmit!!
Ha tészta szétnyílna vagy a batyunk eldől sütés közben, az sem gond, mert az íze kárpótolni fog!