Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecombbal töltött batyu recept

Csirkecombbal töltött batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 db csirke alsó comb
    • 1 ek csirke fűszersó
    • 1 cs leveles tészta
    • 60 dkg burgonya
    • 2 dl tejföl
    • 20 dkg gomba
    • őrölt fűszer paprika
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenéshez
    • 1 db vöröshagyma

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük csirke fűszersóval. Olajjal kikent tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával és sütjük.  Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát és 10 percig pirítjuk.

    A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük és tejföllel kikeverjük.

    A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Meghintjük piros paprikával és rátesszük a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük, miután megfőtt összekeverjük a krumpli pürével.

    A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb 20×20 cm-es kockákat vágunk belőle. Megvárjuk amíg kihűl a csirke és a krumpli, majd a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, rá állítva a csirkecombot. A sarkait és a széleit felhúzzuk és vastagabb cérnával összekötjük. A tetején a maradék tésztát szépen eligazítjuk, a comb csontos részét alufóliával betekerjük, felvert tojással megkenjük és olajjal kikent tepsibe tesszük. 180 fokon sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá