Csirkecombbal töltött batyu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 db csirke alsó comb
  • 1 ek csirke fűszersó
  • 1 cs leveles tészta
  • 60 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg gomba
  • őrölt fűszer paprika
  • 1 db tojás lekenéshez
  • 1 db vöröshagyma

Elkészítése:

A csirkecombokat megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük csirke fűszersóval. Olajjal kikent tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával és sütjük.  Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát és 10 percig pirítjuk.

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük és tejföllel kikeverjük.

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Meghintjük piros paprikával és rátesszük a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük, miután megfőtt összekeverjük a krumpli pürével.

A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb 20×20 cm-es kockákat vágunk belőle. Megvárjuk amíg kihűl a csirke és a krumpli, majd a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, rá állítva a csirkecombot. A sarkait és a széleit felhúzzuk és vastagabb cérnával összekötjük. A tetején a maradék tésztát szépen eligazítjuk, a comb csontos részét alufóliával betekerjük, felvert tojással megkenjük és olajjal kikent tepsibe tesszük. 180 fokon sütjük.