Csirkecomb rizses-burgonya ágyon recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 kg krumpli
- 1 csésze főtt rizs
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 1 fej hagyna
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál ételízesítő
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkecombokat előző nap megpucoljuk és feldaraboljuk. A só-bors-paprika keverékét rászórjuk a csirkére, öntünk rá 1/2 dl olajat, és bepácoljuk.
A krumplit megpucoljuk és a hasábokra vágjuk, beletesszük a kiolajozott tepsibe, közé teszünk egy marék főtt rizst megszórjuk ételízesítővel.
A pucolt fokhagymát feldaraboljuk, és rászórjuk a rizs- krumpl i keverékre.
A paradicsomot, a paprikát, a hagymával együtt felkarikázzuk, és a rizses- krumplira tesszük hézagosan.
A hézagokba tesszük a csirkét, a páclevet ráöntjük. Lefedjük alufóliával és megsütjük.
Amikor megsült levesszük róla az alufóliát és a tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a csirke tetejére. Készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »