Csirkecomb rizses-burgonya ágyon recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 kg krumpli
- 1 csésze főtt rizs
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 1 fej hagyna
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál ételízesítő
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkecombokat előző nap megpucoljuk és feldaraboljuk. A só-bors-paprika keverékét rászórjuk a csirkére, öntünk rá 1/2 dl olajat, és bepácoljuk.
A krumplit megpucoljuk és a hasábokra vágjuk, beletesszük a kiolajozott tepsibe, közé teszünk egy marék főtt rizst megszórjuk ételízesítővel.
A pucolt fokhagymát feldaraboljuk, és rászórjuk a rizs- krumpl i keverékre.
A paradicsomot, a paprikát, a hagymával együtt felkarikázzuk, és a rizses- krumplira tesszük hézagosan.
A hézagokba tesszük a csirkét, a páclevet ráöntjük. Lefedjük alufóliával és megsütjük.
Amikor megsült levesszük róla az alufóliát és a tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a csirke tetejére. Készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.