Csirkecomb rizses-burgonya ágyon recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 kg krumpli
- 1 csésze főtt rizs
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 1 fej hagyna
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál ételízesítő
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkecombokat előző nap megpucoljuk és feldaraboljuk. A só-bors-paprika keverékét rászórjuk a csirkére, öntünk rá 1/2 dl olajat, és bepácoljuk.
A krumplit megpucoljuk és a hasábokra vágjuk, beletesszük a kiolajozott tepsibe, közé teszünk egy marék főtt rizst megszórjuk ételízesítővel.
A pucolt fokhagymát feldaraboljuk, és rászórjuk a rizs- krumpl i keverékre.
A paradicsomot, a paprikát, a hagymával együtt felkarikázzuk, és a rizses- krumplira tesszük hézagosan.
A hézagokba tesszük a csirkét, a páclevet ráöntjük. Lefedjük alufóliával és megsütjük.
Amikor megsült levesszük róla az alufóliát és a tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a csirke tetejére. Készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »