Csirkecomb pörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb farrésszel
- 1 kis fej vagy közepes fej vöröshagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom/kávéskanál sűrített paradicsom (elhagyható)
- kevés só
- kevés őrölt fekete bors
- kevés majoránna
- 1 kávéskanál pirospaprika
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
Először is meg kell mosni a húst. Én leszoktam szedni a bőrét, de ha nem vagy finnyás maradhat. A csontról éles késsel a húst levágom (filézem) és darabolom is, ha marad a csonton nem baj úgy is megy a fazékba, végül a csontot a forgóknál kettőbe vagy háromba vágom. Kevés zsíron az apróra vágott vöröshagymát sárgára pirítom, a tűzről levéve, így az elején pár csipet sóval,kevés borssal és majoránnával majd pirospaprikával fűszerezem. A tűzre visszatéve mehet rá a felkockázott comb és a csontos része is. Kicsit hagyom odakapatni ha már egyszer pörkölt a neve. Mehet rá a zöldpaprika, néha megkeverem. Ekkorra már valószínű enged egy kis levet, de ha kell még egy kevés vízzel fel kell önteni, mehet rá a sűrített paradicsom és az apróra vágott fokhagyma, fedő alatt hagyom puhulni kóstolgatom a levét, ha kell tovább fűszerezem, de kb. 45 perc amíg elkészül ennyi idő alatt azért el lehet találni, hogy mikor jó. Ha sok leve lett, fedő nélkül hamar elpárolog. Amit kész tésztával, vagy galuskával, de rizzsel is tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

