Csirkecomb pörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb farrésszel
- 1 kis fej vagy közepes fej vöröshagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom/kávéskanál sűrített paradicsom (elhagyható)
- kevés só
- kevés őrölt fekete bors
- kevés majoránna
- 1 kávéskanál pirospaprika
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
Először is meg kell mosni a húst. Én leszoktam szedni a bőrét, de ha nem vagy finnyás maradhat. A csontról éles késsel a húst levágom (filézem) és darabolom is, ha marad a csonton nem baj úgy is megy a fazékba, végül a csontot a forgóknál kettőbe vagy háromba vágom. Kevés zsíron az apróra vágott vöröshagymát sárgára pirítom, a tűzről levéve, így az elején pár csipet sóval,kevés borssal és majoránnával majd pirospaprikával fűszerezem. A tűzre visszatéve mehet rá a felkockázott comb és a csontos része is. Kicsit hagyom odakapatni ha már egyszer pörkölt a neve. Mehet rá a zöldpaprika, néha megkeverem. Ekkorra már valószínű enged egy kis levet, de ha kell még egy kevés vízzel fel kell önteni, mehet rá a sűrített paradicsom és az apróra vágott fokhagyma, fedő alatt hagyom puhulni kóstolgatom a levét, ha kell tovább fűszerezem, de kb. 45 perc amíg elkészül ennyi idő alatt azért el lehet találni, hogy mikor jó. Ha sok leve lett, fedő nélkül hamar elpárolog. Amit kész tésztával, vagy galuskával, de rizzsel is tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »