Csirkecomb pörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb farrésszel
- 1 kis fej vagy közepes fej vöröshagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom/kávéskanál sűrített paradicsom (elhagyható)
- kevés só
- kevés őrölt fekete bors
- kevés majoránna
- 1 kávéskanál pirospaprika
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
Először is meg kell mosni a húst. Én leszoktam szedni a bőrét, de ha nem vagy finnyás maradhat. A csontról éles késsel a húst levágom (filézem) és darabolom is, ha marad a csonton nem baj úgy is megy a fazékba, végül a csontot a forgóknál kettőbe vagy háromba vágom. Kevés zsíron az apróra vágott vöröshagymát sárgára pirítom, a tűzről levéve, így az elején pár csipet sóval,kevés borssal és majoránnával majd pirospaprikával fűszerezem. A tűzre visszatéve mehet rá a felkockázott comb és a csontos része is. Kicsit hagyom odakapatni ha már egyszer pörkölt a neve. Mehet rá a zöldpaprika, néha megkeverem. Ekkorra már valószínű enged egy kis levet, de ha kell még egy kevés vízzel fel kell önteni, mehet rá a sűrített paradicsom és az apróra vágott fokhagyma, fedő alatt hagyom puhulni kóstolgatom a levét, ha kell tovább fűszerezem, de kb. 45 perc amíg elkészül ennyi idő alatt azért el lehet találni, hogy mikor jó. Ha sok leve lett, fedő nélkül hamar elpárolog. Amit kész tésztával, vagy galuskával, de rizzsel is tálalható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »