Hozzávalók:
Elkészítése:
Először is meg kell mosni a húst. Én leszoktam szedni a bőrét, de ha nem vagy finnyás maradhat. A csontról éles késsel a húst levágom (filézem) és darabolom is, ha marad a csonton nem baj úgy is megy a fazékba, végül a csontot a forgóknál kettőbe vagy háromba vágom. Kevés zsíron az apróra vágott vöröshagymát sárgára pirítom, a tűzről levéve, így az elején pár csipet sóval,kevés borssal és majoránnával majd pirospaprikával fűszerezem. A tűzre visszatéve mehet rá a felkockázott comb és a csontos része is. Kicsit hagyom odakapatni ha már egyszer pörkölt a neve. Mehet rá a zöldpaprika, néha megkeverem. Ekkorra már valószínű enged egy kis levet, de ha kell még egy kevés vízzel fel kell önteni, mehet rá a sűrített paradicsom és az apróra vágott fokhagyma, fedő alatt hagyom puhulni kóstolgatom a levét, ha kell tovább fűszerezem, de kb. 45 perc amíg elkészül ennyi idő alatt azért el lehet találni, hogy mikor jó. Ha sok leve lett, fedő nélkül hamar elpárolog. Amit kész tésztával, vagy galuskával, de rizzsel is tálalható.