Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecomb mascarponés körtével recept

Csirkecomb mascarponés körtével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkecomb
    • 4 db körte
    • 25 dkg mascarpone
    • 3 ek méz
    • szerecsendió
    • majoránna
    • bazsalikom
    • kakukkfű
    • rozmaring
    • őrölt fahéj
    • 5 dkg margarin (v. zsír)
    • 1 dl fehérbor

    Elkészítése:

    A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk be, majd a húsos felét, szórjuk meg a fűszerekkel.

    Ezután a tepsit kenjük ki a margarinnal, majd helyezzük egymásmellé, bőrös felükkel felfelé a befűszerezett combokat.

    A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el a magházukat. Ezután mindegyik közepét vájjuk ki, majd tegyünk bele egy teáskanálnyi mascarponét.

    A fél körtéket, és kivájt darabkákat ezután helyezzük a combok köré, és szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal, majd öntsük alá a bort, és fóliával fedjük le a tepsit.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst, és a körtéket. Ezután vegyük le a fóliát, és az olvasztott mézzel kenjük meg a combok bőrét, a maradékot pedig csorgassuk a körtékre.

    Végül maradék mascarponét töltsük szintén a körtékbe, majd a helyezzük vissza a sütőbe a tepsit, és süssük a húst szép pirosra.

    Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is remekül illik a sült combokhoz, és a mascarponéval töltött körtéhez.

    Tálalás előtt helyezzük a pirosra sült combot a rizzsel, és a körtével tányérra, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá