Csirkecomb mascarponés körtével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csirkecomb mascarponés körtével

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 db körte
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek méz
  • szerecsendió
  • majoránna
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg margarin (v. zsír)
  • 1 dl fehérbor

Elkészítése:

A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk be, majd a húsos felét, szórjuk meg a fűszerekkel.

Ezután a tepsit kenjük ki a margarinnal, majd helyezzük egymásmellé, bőrös felükkel felfelé a befűszerezett combokat.

A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el a magházukat. Ezután mindegyik közepét vájjuk ki, majd tegyünk bele egy teáskanálnyi mascarponét.

A fél körtéket, és kivájt darabkákat ezután helyezzük a combok köré, és szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal, majd öntsük alá a bort, és fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst, és a körtéket. Ezután vegyük le a fóliát, és az olvasztott mézzel kenjük meg a combok bőrét, a maradékot pedig csorgassuk a körtékre.

Végül maradék mascarponét töltsük szintén a körtékbe, majd a helyezzük vissza a sütőbe a tepsit, és süssük a húst szép pirosra.

Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is remekül illik a sült combokhoz, és a mascarponéval töltött körtéhez.

Tálalás előtt helyezzük a pirosra sült combot a rizzsel, és a körtével tányérra, majd úgy kínáljuk.