Tyúk kreol módra recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg tyúkhús
- 5 dkg vaj
- 2 nagy vöröshagyma
- 6 kisebb paradicsom
- 6 húsos zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megforrósított vajban kissé megpirítjuk a darabokra vágott tyúkhúst, sóval, borssal meghintjük, a nagy kockákra vágott hagymát, paradicsomot, zöldpaprikát beletesszük, és a fokhagymával meg az apróra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük. Puhára pároljuk. A húsdarabokat a tál közepére halmozzuk, a párolt rizst körérakjuk, és az egészet a mártással leöntjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »