Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis csirke recept

Tepsis csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 egész csirkecomb
    • 3 szál újhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • néhány szál kakukkfű
    • néhány levél bazsalikom
    • 25 dkg koktélparadicsom
    • 25 dkg fehér bab konzerv
    • fél chili aprítva
    • néhány szelet kolozsvári szalonna
    • 3 dl víz

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

    Az újhagymát vékony szeletekre vágom, majd egy olyan lábasban amit később a sütőbe is be tudok tenni, kevés zsiradékon üvegesre pirítom, ha ezzel megvagyok, kiszedem a lábasból a hagymát és a megsózott, egész csirkecombokat, hirtelen a forró olajban megpirítom.

    Visszateszem a hús mellé a hagymát, a kakukkfüvet, az egész paradicsomokat, a babot, a chilit, a fokhagymát, a feldarabolt kolozsvári szalonnát, sózom, felöntöm a vízzel és felforralom.

    Ezután lefedem a lábast és kb. 45 percet sütöm, majd leveszem a fedőt és további 15 percre vissza teszem a sütőbe, hogy a combok szépen megpiruljanak és a hús alatt lévő szaft is besűrűsödjön!

    Frissen készült, vajjal és sajttal felturbózott puliszkával, bazsalikommal megszórva tálalom!

    Tipp:

    Garantált a repeta!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá