Tepsis csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 egész csirkecomb
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- néhány szál kakukkfű
- néhány levél bazsalikom
- 25 dkg koktélparadicsom
- 25 dkg fehér bab konzerv
- fél chili aprítva
- néhány szelet kolozsvári szalonna
- 3 dl víz
- só
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az újhagymát vékony szeletekre vágom, majd egy olyan lábasban amit később a sütőbe is be tudok tenni, kevés zsiradékon üvegesre pirítom, ha ezzel megvagyok, kiszedem a lábasból a hagymát és a megsózott, egész csirkecombokat, hirtelen a forró olajban megpirítom.
Visszateszem a hús mellé a hagymát, a kakukkfüvet, az egész paradicsomokat, a babot, a chilit, a fokhagymát, a feldarabolt kolozsvári szalonnát, sózom, felöntöm a vízzel és felforralom.
Ezután lefedem a lábast és kb. 45 percet sütöm, majd leveszem a fedőt és további 15 percre vissza teszem a sütőbe, hogy a combok szépen megpiruljanak és a hús alatt lévő szaft is besűrűsödjön!
Frissen készült, vajjal és sajttal felturbózott puliszkával, bazsalikommal megszórva tálalom!
Tipp:
Garantált a repeta!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »