Tepsis csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tepsis csirke

Hozzávalók:

  • 3 egész csirkecomb
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • néhány szál kakukkfű
  • néhány levél bazsalikom
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 25 dkg fehér bab konzerv
  • fél chili aprítva
  • néhány szelet kolozsvári szalonna
  • 3 dl víz

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Az újhagymát vékony szeletekre vágom, majd egy olyan lábasban amit később a sütőbe is be tudok tenni, kevés zsiradékon üvegesre pirítom, ha ezzel megvagyok, kiszedem a lábasból a hagymát és a megsózott, egész csirkecombokat, hirtelen a forró olajban megpirítom.

Visszateszem a hús mellé a hagymát, a kakukkfüvet, az egész paradicsomokat, a babot, a chilit, a fokhagymát, a feldarabolt kolozsvári szalonnát, sózom, felöntöm a vízzel és felforralom.

Ezután lefedem a lábast és kb. 45 percet sütöm, majd leveszem a fedőt és további 15 percre vissza teszem a sütőbe, hogy a combok szépen megpiruljanak és a hús alatt lévő szaft is besűrűsödjön!

Frissen készült, vajjal és sajttal felturbózott puliszkával, bazsalikommal megszórva tálalom!

Tipp:

Garantált a repeta!