Tárkonyos csirke recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- 3 dkg vaj és 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 kupica konyak vagy vodka
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- 2 szál tárkony
Elkészítés:
A megsózott csirkét a megforrósított, olajjal összekevert vajban egy kissé megpirítjuk, kivesszük, és félretesszük. A levébe dobjuk a karikákra vágott sárgarépát és hagymát. Ha jó forró már, leöntjük a szesszel, és gyufával meggyújtjuk, hogy lánggal égjen. Ettől a pirítástól különösen jó ízű lesz majd a mártás. Ha a láng elaludt, a bort beleöntjük, a tárkonnyal ízesítjük, a csirkedarabokat visszarakjuk, és lefedve, kis lángon megpároljuk. Tálalás előtt a tárkonyt kidobjuk belőle, a levét a tojássárgájával elhabart tejföllel gazdagítjuk, de ezzel már nem forraljuk fel, csak jól megforrósítjuk. Rizzsel körítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »