Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos csirke recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csirkehús
    • 3 dkg vaj és 1 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 kupica konyak vagy vodka
    • 1 dl fehérbor
    • 1 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 szál tárkony

    Elkészítés:
    A megsózott csirkét a megforrósított, olajjal összekevert vajban egy kissé megpirítjuk, kivesszük, és félretesszük. A levébe dobjuk a karikákra vágott sárgarépát és hagymát. Ha jó forró már, leöntjük a szesszel, és gyufával meggyújtjuk, hogy lánggal égjen. Ettől a pirítástól különösen jó ízű lesz majd a mártás. Ha a láng elaludt, a bort beleöntjük, a tárkonnyal ízesítjük, a csirkedarabokat visszarakjuk, és lefedve, kis lángon megpároljuk. Tálalás előtt a tárkonyt kidobjuk belőle, a levét a tojássárgájával elhabart tejföllel gazdagítjuk, de ezzel már nem forraljuk fel, csak jól megforrósítjuk. Rizzsel körítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá