Tárkonyos csirke recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- 3 dkg vaj és 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 kupica konyak vagy vodka
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - só
- 2 szál tárkony
Elkészítés:
A megsózott csirkét a megforrósított, olajjal összekevert vajban egy kissé megpirítjuk, kivesszük, és félretesszük. A levébe dobjuk a karikákra vágott sárgarépát és hagymát. Ha jó forró már, leöntjük a szesszel, és gyufával meggyújtjuk, hogy lánggal égjen. Ettől a pirítástól különösen jó ízű lesz majd a mártás. Ha a láng elaludt, a bort beleöntjük, a tárkonnyal ízesítjük, a csirkedarabokat visszarakjuk, és lefedve, kis lángon megpároljuk. Tálalás előtt a tárkonyt kidobjuk belőle, a levét a tojássárgájával elhabart tejföllel gazdagítjuk, de ezzel már nem forraljuk fel, csak jól megforrósítjuk. Rizzsel körítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

