Tárkonyos csirke recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- 3 dkg vaj és 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 kupica konyak vagy vodka
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- 2 szál tárkony
Elkészítés:
A megsózott csirkét a megforrósított, olajjal összekevert vajban egy kissé megpirítjuk, kivesszük, és félretesszük. A levébe dobjuk a karikákra vágott sárgarépát és hagymát. Ha jó forró már, leöntjük a szesszel, és gyufával meggyújtjuk, hogy lánggal égjen. Ettől a pirítástól különösen jó ízű lesz majd a mártás. Ha a láng elaludt, a bort beleöntjük, a tárkonnyal ízesítjük, a csirkedarabokat visszarakjuk, és lefedve, kis lángon megpároljuk. Tálalás előtt a tárkonyt kidobjuk belőle, a levét a tojássárgájával elhabart tejföllel gazdagítjuk, de ezzel már nem forraljuk fel, csak jól megforrósítjuk. Rizzsel körítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.