Szardellás csirke recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál szardellapaszta
- só
- kevés reszelt citromhéj
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, ha combot, mellet vettünk, kettévágjuk, és a vaj felén megforgatva, vízzel vagy borral puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük. A csirkét tálra tesszük, a levét a liszttel besűrítjük, és egy kevés vízzel mártássá forraljuk. A vaj maradékával kikeverjük a szardellapasztát, citromhéjjal ízesítjük, a tejföllel felengedjük, és a mártásba tesszük. Ezzel már csak átmelegítjük, de nem forraljuk fel, a csirkére öntjük, és burgonyapürével vagy rizzsel körítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

