Szardellás csirke recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál szardellapaszta
- só
- kevés reszelt citromhéj
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, ha combot, mellet vettünk, kettévágjuk, és a vaj felén megforgatva, vízzel vagy borral puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük. A csirkét tálra tesszük, a levét a liszttel besűrítjük, és egy kevés vízzel mártássá forraljuk. A vaj maradékával kikeverjük a szardellapasztát, citromhéjjal ízesítjük, a tejföllel felengedjük, és a mártásba tesszük. Ezzel már csak átmelegítjük, de nem forraljuk fel, a csirkére öntjük, és burgonyapürével vagy rizzsel körítve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »