Szardellás csirke recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál szardellapaszta
- só
- kevés reszelt citromhéj
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, ha combot, mellet vettünk, kettévágjuk, és a vaj felén megforgatva, vízzel vagy borral puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük. A csirkét tálra tesszük, a levét a liszttel besűrítjük, és egy kevés vízzel mártássá forraljuk. A vaj maradékával kikeverjük a szardellapasztát, citromhéjjal ízesítjük, a tejföllel felengedjük, és a mártásba tesszük. Ezzel már csak átmelegítjük, de nem forraljuk fel, a csirkére öntjük, és burgonyapürével vagy rizzsel körítve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.