Spanyol csirke recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb csirke vagy 8 comb illetve 4 mell
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 2 dl fehérbor
- 1,5 dl narancslé
- só
Elkészítés:
A kis kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, és a vöröshagymával együtt megpirítjuk. A húsdarabokat megforgatjuk benne (ha egész csirkét vettünk, úgy vágjuk fel, mintha paprikás csirkét akarnánk készíteni), és a borral meg a narancslével felengedve, a húst kis lángon puhára pároljuk. Párolás közben forgassuk a mártásban, hogy az íze jól átjárja. Csak akkor sózzuk meg, ha a szalonna nem volt túlságosan sós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »