Spanyol csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirke vagy 8 comb illetve 4 mell
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1,5 dl narancslé

Elkészítés:
A kis kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, és a vöröshagymával együtt megpirítjuk. A húsdarabokat megforgatjuk benne (ha egész csirkét vettünk, úgy vágjuk fel, mintha paprikás csirkét akarnánk készíteni), és a borral meg a narancslével felengedve, a húst kis lángon puhára pároljuk. Párolás közben forgassuk a mártásban, hogy az íze jól átjárja. Csak akkor sózzuk meg, ha a szalonna nem volt túlságosan sós.