Majonézes csirkekocsonya recept

Hozzávalók:
- 1 levesben főtt csirke
- 1,5 dl csirkeleves
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból francia majonéz
- 2 evőkanál zselatin
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A megfőtt csirkét a levesből kiszedjük, és jól lecsurgatjuk. A csirkét teljesen kicsontozzuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk, a tejföllel hígított majonézzel összekeverjük, és belekeverjük a levesben feloldott, átszűrt zselatint. Kivizezett őzgerinc- vagy bombaformába öntjük, és kifagyasztjuk. Tálalás előtt a formát egy pillanatra meleg vízbe mártjuk, így a majonézes kocsonyát könnyen tálra boríthatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »