Majonézes csirkekocsonya

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 levesben főtt csirke
  • 1,5 dl csirkeleves
  • 2 tojásból francia majonéz
  • 2 evőkanál zselatin
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:
A megfőtt csirkét a levesből kiszedjük, és jól lecsurgatjuk. A csirkét teljesen kicsontozzuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk, a tejföllel hígított majonézzel összekeverjük, és belekeverjük a levesben feloldott, átszűrt zselatint. Kivizezett őzgerinc- vagy bombaformába öntjük, és kifagyasztjuk. Tálalás előtt a formát egy pillanatra meleg vízbe mártjuk, így a majonézes kocsonyát könnyen tálra boríthatjuk.