Empanadillas csirkével recept
Hozzávalók:
- 1 csomag Schar gm leveles tészta (aki nem gluténérzékeny használjon hagyományos leveles tésztát)
- 15 dkg darált csirkehús
- 1 ek liga lm vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 paradicsom
- 1 ek paradicsom püré
- 1 szelet piros californiai paprika
- 1 szelet zöld californiai paprika
- 1 zöld chili
- 1 keményre főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek kukorica keményítő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a sütéshez
- Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A darált húst a vajon megpirítom majd hozzá adom az apróra vágott vörös hagymát és fedő alatt 10 percet párolom.
Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a szintén kockára vágott paprikákat, a paradicsom pürét, az aprított chilit, sózom, borsozom és fedő alatt további 5 percet pirítom.
Az 5 perc leteltével leveszem a tűzhelyről, hozzádobom az aprított lila hagymát, a kockára vágott főtt tojást, megszórom a kukorica keményítővel, összekeverem és lefedem a fedővel, amíg a tésztát előkészítem.
A tésztát kiterítem, 12 cm átmérőjű köröket szaggatok belőle. A tölteléket a körök egyik felére teszem, majd összenyomom a szélüket és vizes kézzel összesodrom.
A batyukat sütőpapírral bélelt tepsiben, a tetejét tojássárgájával lekenve, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
Mártogatósként friss krémsajtot vagy salsat kínálok hozzá.
Jó étvágyat!