Részeges csirke recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os csirke
- 2 dl fehérbor
- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
Egy nagy, mély tűzálló tálat hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelünk, a feldarabolt csirkét belefektetjük, és szalonnaszeletekkel befedjük. Csak akkor sózzuk meg a húst, ha a szalonna nem túl sós. A bort aláöntjük, a tetejét alufóliával befedjük, és forró sütőben kb. 30 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, a levébe keverjük a tejfölt, és ezzel a boros-tejfölös lével locsolgatva, erős lángon pirítjuk meg a pecsenyét. A bor ízét nem lehet kiérezni, de különleges, finom zamatot kap tőle a csirke.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »