Részeges csirke recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os csirke
- 2 dl fehérbor
- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
Egy nagy, mély tűzálló tálat hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelünk, a feldarabolt csirkét belefektetjük, és szalonnaszeletekkel befedjük. Csak akkor sózzuk meg a húst, ha a szalonna nem túl sós. A bort aláöntjük, a tetejét alufóliával befedjük, és forró sütőben kb. 30 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, a levébe keverjük a tejfölt, és ezzel a boros-tejfölös lével locsolgatva, erős lángon pirítjuk meg a pecsenyét. A bor ízét nem lehet kiérezni, de különleges, finom zamatot kap tőle a csirke.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »