Részeges csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy 1,5 kg-os csirke
  • 2 dl fehérbor
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:
Egy nagy, mély tűzálló tálat hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelünk, a feldarabolt csirkét belefektetjük, és szalonnaszeletekkel befedjük. Csak akkor sózzuk meg a húst, ha a szalonna nem túl sós. A bort aláöntjük, a tetejét alufóliával befedjük, és forró sütőben kb. 30 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, a levébe keverjük a tejfölt, és ezzel a boros-tejfölös lével locsolgatva, erős lángon pirítjuk meg a pecsenyét. A bor ízét nem lehet kiérezni, de különleges, finom zamatot kap tőle a csirke.