Görög csirke recept

Hozzávalók:
- 2 csirke
- 1 fej reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 2-3 gerezd tört fokhagyma
- só
- csipetnyi cukor
- 1 mokkáskanál mustár
- 1 evőkanál borecet
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a hagymát, beletesszük a többi ízesítőt, és lefedve, lassú tűzön, egy kevés vízzel 15 percig forraljuk, amíg sűrű mártás nem lett. Az egészben hagyott csirkéket belül besózzuk, egyik felüket a mártás felével kívül vékonyan bekenjük, és roston vagy sütőben kb. 25 percig pároljuk. Ekkor megfordítjuk a csirkéket, a másik felüket is bekenjük mártással, és ropogós pirosra sütjük. Félbevágva, ropogós burgonyával és párolt zöldségekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »