Görög csirke recept

Hozzávalók:
- 2 csirke
- 1 fej reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 2-3 gerezd tört fokhagyma
- só
- csipetnyi cukor
- 1 mokkáskanál mustár
- 1 evőkanál borecet
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a hagymát, beletesszük a többi ízesítőt, és lefedve, lassú tűzön, egy kevés vízzel 15 percig forraljuk, amíg sűrű mártás nem lett. Az egészben hagyott csirkéket belül besózzuk, egyik felüket a mártás felével kívül vékonyan bekenjük, és roston vagy sütőben kb. 25 percig pároljuk. Ekkor megfordítjuk a csirkéket, a másik felüket is bekenjük mártással, és ropogós pirosra sütjük. Félbevágva, ropogós burgonyával és párolt zöldségekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »