Görög csirke recept

Hozzávalók:
- 2 csirke
- 1 fej reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 2-3 gerezd tört fokhagyma
- só
- csipetnyi cukor
- 1 mokkáskanál mustár
- 1 evőkanál borecet
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a hagymát, beletesszük a többi ízesítőt, és lefedve, lassú tűzön, egy kevés vízzel 15 percig forraljuk, amíg sűrű mártás nem lett. Az egészben hagyott csirkéket belül besózzuk, egyik felüket a mártás felével kívül vékonyan bekenjük, és roston vagy sütőben kb. 25 percig pároljuk. Ekkor megfordítjuk a csirkéket, a másik felüket is bekenjük mártással, és ropogós pirosra sütjük. Félbevágva, ropogós burgonyával és párolt zöldségekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »