Görög csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 csirke
  • 1 fej reszelt vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2-3 gerezd tört fokhagyma
  • csipetnyi cukor
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 evőkanál borecet

Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a hagymát, beletesszük a többi ízesítőt, és lefedve, lassú tűzön, egy kevés vízzel 15 percig forraljuk, amíg sűrű mártás nem lett. Az egészben hagyott csirkéket belül besózzuk, egyik felüket a mártás felével kívül vékonyan bekenjük, és roston vagy sütőben kb. 25 percig pároljuk. Ekkor megfordítjuk a csirkéket, a másik felüket is bekenjük mártással, és ropogós pirosra sütjük. Félbevágva, ropogós burgonyával és párolt zöldségekkel tálaljuk.