Gombás töltött csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db konyhakész csirke
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db zsemle
- só
- őrölt bors
- ½ cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
Előkészítés: A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk. A szalonnát, hagymát, petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk. A gombát szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, petrezselymet és egy egész tojást. A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük és a sütő rácsára helyezzük. Aláteszünk egy tepsit amibe vizet öntünk. Így a lecsöpögő zsír nem ég a sütőre és a gőzben hamarabb puhul a csirke. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »