Gombás töltött csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db konyhakész csirke
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db zsemle
- só
- őrölt bors
- ½ cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
Előkészítés: A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk. A szalonnát, hagymát, petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk. A gombát szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, petrezselymet és egy egész tojást. A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük és a sütő rácsára helyezzük. Aláteszünk egy tepsit amibe vizet öntünk. Így a lecsöpögő zsír nem ég a sütőre és a gőzben hamarabb puhul a csirke. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »