Hozzávalók:
Elkészítése:
Előkészítés: A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk. A szalonnát, hagymát, petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk. A gombát szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, petrezselymet és egy egész tojást. A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük és a sütő rácsára helyezzük. Aláteszünk egy tepsit amibe vizet öntünk. Így a lecsöpögő zsír nem ég a sütőre és a gőzben hamarabb puhul a csirke. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!