Csirkegulyás recept

Hozzávalók:
- 3,5 kg csirke
- 1,5 kg burgonya
- 30 dkg vöröshagyma
- 20 dkg lecsó
- 2 dl olaj
- 3 dkg csemege pirospaprika
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt kömény
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk,a csontokat és a mellet kettévágjuk,a zúzát és a májat megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, forró zsiradékba megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, pépesített fokhagymával és felengedjük kevés vízzel. Megsózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük,és beletesszük a feldarabolt csirkét. Zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és burgonyát, belekeverjük a lecsót, majd felengedjük annyi vízzel, hogy mire a hozzávalók megfőnek, az egytálételnek hosszú leve maradjon.
Savanyúsággal és rozscipóval kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »