Csirkegulyás recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 3,5 kg csirke
- 1,5 kg burgonya
- 30 dkg vöröshagyma
- 20 dkg lecsó
- 2 dl olaj
- 3 dkg csemege pirospaprika
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt kömény
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk,a csontokat és a mellet kettévágjuk,a zúzát és a májat megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, forró zsiradékba megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, pépesített fokhagymával és felengedjük kevés vízzel. Megsózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük,és beletesszük a feldarabolt csirkét. Zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és burgonyát, belekeverjük a lecsót, majd felengedjük annyi vízzel, hogy mire a hozzávalók megfőnek, az egytálételnek hosszú leve maradjon.
Savanyúsággal és rozscipóval kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.