Belga citromos csirke recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os csirke
- 5 dkg vaj
- 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 citrom
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A feldarabolt csirkét a megforrósított vajban megforgatjuk, megsózzuk, és a megtisztított, négyrét vágott zöldséggel együtt egy kevés vízzel puhára pároljuk. A megvagdalt petrezselyemzölddel meghintjük, és a húsdarabokat forró tálra szedjük. A levébe csavarjuk a citrom levét. A tejfölt simára keverjük a liszttel, besűrítjük vele a mártást, és még egyszer felforralva, a húsdarabokra öntjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »