Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns ragacsos csirkeszárnyak recept

Pikáns ragacsos csirkeszárnyak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 db csirkeszárny
    • 2 dl paradicsompüré
    • 4 ek barna cukor
    • 2 ek almaecet
    • 0,5 dl worcester szósz + 4 ek
    • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyakat egy jénai tálba teszem, meglocsolom a 4 ek weorcester szósszal és 230 fokra előmelegített légkeveréses sütőben – lefedés nélkül – 35 percet sütöm, úgy hogy félidőnél megforgatom a szárnyakat.

    Egy tálban összekeverem a paradicsom pürét, a worcester szószt, az alma ecetet, a barna cukrot majd ízlés szerint sózom, borsozom.

    A fél óra leteltével kiveszem a szárnyat a sütőből, megkenem a csirkeszárnyakat a paradicsomos szósszal, 5 percere visszateszem a sütőbe, majd ismételten kiveszem, megforgatom, ezt az oldalát is megkenem a szósszal és ezt az oldalát is 5 percig sütöm.

    Tálaláskor a paradicsomos szósszal és sült burgonyával tálalom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá