Pikáns ragacsos csirkeszárnyak recept

Hozzávalók:
- 10 db csirkeszárny
- 2 dl paradicsompüré
- 4 ek barna cukor
- 2 ek almaecet
- 0,5 dl worcester szósz + 4 ek
- Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat egy jénai tálba teszem, meglocsolom a 4 ek weorcester szósszal és 230 fokra előmelegített légkeveréses sütőben – lefedés nélkül – 35 percet sütöm, úgy hogy félidőnél megforgatom a szárnyakat.
Egy tálban összekeverem a paradicsom pürét, a worcester szószt, az alma ecetet, a barna cukrot majd ízlés szerint sózom, borsozom.
A fél óra leteltével kiveszem a szárnyat a sütőből, megkenem a csirkeszárnyakat a paradicsomos szósszal, 5 percere visszateszem a sütőbe, majd ismételten kiveszem, megforgatom, ezt az oldalát is megkenem a szósszal és ezt az oldalát is 5 percig sütöm.
Tálaláskor a paradicsomos szósszal és sült burgonyával tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »