Pikáns ragacsos csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 db csirkeszárny
  • 2 dl paradicsompüré
  • 4 ek barna cukor
  • 2 ek almaecet
  • 0,5 dl worcester szósz + 4 ek
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat egy jénai tálba teszem, meglocsolom a 4 ek weorcester szósszal és 230 fokra előmelegített légkeveréses sütőben – lefedés nélkül – 35 percet sütöm, úgy hogy félidőnél megforgatom a szárnyakat.

Egy tálban összekeverem a paradicsom pürét, a worcester szószt, az alma ecetet, a barna cukrot majd ízlés szerint sózom, borsozom.

A fél óra leteltével kiveszem a szárnyat a sütőből, megkenem a csirkeszárnyakat a paradicsomos szósszal, 5 percere visszateszem a sütőbe, majd ismételten kiveszem, megforgatom, ezt az oldalát is megkenem a szósszal és ezt az oldalát is 5 percig sütöm.

Tálaláskor a paradicsomos szósszal és sült burgonyával tálalom.