Fűszeres csirkeszárnyak recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirke szárny
- só
- 1 kk őrölt koriander
- fél kk őrölt kömény
- 1 kk durvára őrölt színes bors
- 1 kk füstölt chili keverék
- 2 kk durvára őrölt chili paprika
- 1 kk őrölt gyömbér
- 2 kk fokhagyma granulátum
- fél kk cayenne bors
A panírozáshoz:
- natúr kukoricapehely
- finom liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A csirke szárnyakat megtisztítjuk,a forgóknál elvágjuk,a szárnyvégeket levágjuk. A húst sózzuk, alaposan befűszerezzük és 20-30 percre a hűtőbe tesszük. A kukoricapelyhet apróra morzsoljuk. A szárnyakat lisztbe,tojásba, és az összemorzsolt kukoricapehelybe vagy kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékébe panírozzuk. Bő forró olajban kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »