Zöldséges töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 2 ek magyaros kukoricaolaj
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1/2 sárga kaliforniai paprika
- 1/2 zöld kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kissebb bébicukkini
- 3 szál újhagyma
- 12 dkg laktózmentes krémsajt
- 10 dkg laktózmentes reszeltsajt + a szóráshoz
- Ízlés szerint só, bors és friss tárkony
Elkészítés:
A paprikákat kockára, a hagymát és az újhagymát karikára vágom, a cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszelem és a kukoricaolajon megpárolom.
Ha a zöldségek elérték a megfelelő állagot – már megpárolódott, de még roppan – leveszem a tűzhelyről, egy tálba öntöm és kikeverem a krémsajttal, majd megszórom a reszelt sajttal, az aprított tárkonnyal és alaposan összekeverem.
A csirkemellet félbe vágom, alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm és félbe vágom, mint egy zsemlét, de nem teljesen….. úgy, hogy egy kis oldalzsbet kapjak, amibe bele tudom tölteni a tölteléket.
A másik három fél csikremellel is hasonlóan járok el, majd egy tűzálló tálba sorakoztatom őket, a tetejüket megszórom reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 40 perc alatt készre sütöm.
Friss salátával, barnarizzsel kínálom.
Jó étvágyat kívánok!