Zöldséges csirkemell csőben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirkemell filé
- 1/2 kg brokkoli
- 1/2 kg karfiol
- 20 dkg bébi répa
- só
- szárnyas fűszerkeverék
- étolaj
A besamel mártáshoz:
- 1/2 l tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 3 ek finom liszt
- ételízesítő
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
A tetejére:
- 20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk és szárnyas fűszerrel megszórjuk. A brokkolit és a karfiol rózsáira szedjük.
A brokkolit,karfiol és a bébi répát gőz felett vagy sós vízben félpuhára főzzük. A vajat /vagy margarint /felolvasztjuk,beletesszük a lisztet és 2-3 percet pirítjuk majd felöntjük forró tejjel .Habverővel állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ízesítjük ételízesítővel,borssal és szerecsendióval. A csirkemelleket tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé majd mindegyikre teszünk a brokkoliból. Habzsák vagy kanál segítségével besamelt halmozunk rá,megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített /légkeveréses/ sütőben 25-30 perc alatt 150 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »