Zöldséges csirkemell csőben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirkemell filé
- 1/2 kg brokkoli
- 1/2 kg karfiol
- 20 dkg bébi répa
- só
- szárnyas fűszerkeverék
- étolaj
A besamel mártáshoz:
- 1/2 l tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 3 ek finom liszt
- ételízesítő
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
A tetejére:
- 20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk és szárnyas fűszerrel megszórjuk. A brokkolit és a karfiol rózsáira szedjük.
A brokkolit,karfiol és a bébi répát gőz felett vagy sós vízben félpuhára főzzük. A vajat /vagy margarint /felolvasztjuk,beletesszük a lisztet és 2-3 percet pirítjuk majd felöntjük forró tejjel .Habverővel állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ízesítjük ételízesítővel,borssal és szerecsendióval. A csirkemelleket tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé majd mindegyikre teszünk a brokkoliból. Habzsák vagy kanál segítségével besamelt halmozunk rá,megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített /légkeveréses/ sütőben 25-30 perc alatt 150 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »