Túróval töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 25 dkg túró
- 4 szelet bacon
- 1 szál póréhagyma
- 250 g krémsajt
- 1 tk mustár
- 1 ek tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
A csirkemellet vékonyra klopfoljuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, és félretesszük.
Villával áttörjük a túrót, apróra vágjuk a póréhagymát, és a túróba forgatjuk. Tovább ízesítjük sóval, 1 tk mustárral, és ízlés szerint borssal. Ahhoz, hogy krémesebb legyen, adjunk hozzá 1 ek tejfölt és krémsajtot.
A csirkemelleket kiterítjük, megkenjük a krémsajttal, rákenjük a túrós masszát, majd felgöngyöljük. A baconnel körbefogjuk a csirkemelleket, tepsibe rakjuk őket, és kb. 1 dl vizet öntünk alá. A bacon összefogja annyira a húst, hogy további összetűzésre nincs szükség, és a krém sem fog sülés közben kifolyni belőle.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 30 percig alufólia alatt pároljuk, majd levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.
Tipp:
Köretnek újkrumplit készítettem. A felszeletelt krumpli 1 dl olaj, pirospaprika, só és bors keverékébe forgattam, majd sütőben 25-30 perc alatt készre sütöttem.
A túróval töltött csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

