Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet vékonyra klopfoljuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, és félretesszük.
Villával áttörjük a túrót, apróra vágjuk a póréhagymát, és a túróba forgatjuk. Tovább ízesítjük sóval, 1 tk mustárral, és ízlés szerint borssal. Ahhoz, hogy krémesebb legyen, adjunk hozzá 1 ek tejfölt és krémsajtot.
A csirkemelleket kiterítjük, megkenjük a krémsajttal, rákenjük a túrós masszát, majd felgöngyöljük. A baconnel körbefogjuk a csirkemelleket, tepsibe rakjuk őket, és kb. 1 dl vizet öntünk alá. A bacon összefogja annyira a húst, hogy további összetűzésre nincs szükség, és a krém sem fog sülés közben kifolyni belőle.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 30 percig alufólia alatt pároljuk, majd levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.
Köretnek újkrumplit készítettem. A felszeletelt krumpli 1 dl olaj, pirospaprika, só és bors keverékébe forgattam, majd sütőben 25-30 perc alatt készre sütöttem.