Triplán sajtos tepsis csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 3 sárgarépa
- 1 kissebb fej brokkoli
- 3 cékla
- 2 egész mozzarella
- 15 dkg krémsajt
- 25 dkg paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg reszelt sajt
- Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, félbe vágom, hogy négy darab “csepp formát” kapjak, majd a fél csirkemellet lapjában ketté vágom úgy, hogy a köríves részénél némileg egybe maradjon, hogy később majd össze tudjam hajtani, mint a szendvicset.
A csirkemellet sózom, borsozom, majd szétterítem, bekenem paradicsom pürével, krémsajttal, az egyik felére felsorakoztatom a mozzarella szeleteket, majd ráhajtom a tetejét és a másik három hússal is ugyan így járok el.
Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, szétterítem rajta a zöldségeket, sózom, megspriccelem némi olajjal, ráhelyezem a töltött csirkemelleket, a tetejüket megkenem a maradék paradicsom pürével és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 35 percet sütöm, majd megszórom a reszeltsajttal a húsok tetejét és további 5 percre vissza teszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
Sütés közben figyeljük a csirkét, mert ahány ház, annyi sütő, így az időpontok nincsennek köbe vésve.
Forrón, friss salátával kínálom.
Jó étvágyat!