Triplán sajtos tepsis csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 3 sárgarépa
  • 1 kissebb fej brokkoli
  • 3 cékla
  • 2 egész mozzarella
  • 15 dkg krémsajt
  • 25 dkg paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg reszelt sajt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, félbe vágom, hogy négy darab “csepp formát” kapjak, majd a fél csirkemellet lapjában ketté vágom úgy, hogy a köríves részénél némileg egybe maradjon, hogy később majd össze tudjam hajtani, mint a szendvicset.

A csirkemellet sózom, borsozom, majd szétterítem, bekenem paradicsom pürével, krémsajttal, az egyik felére felsorakoztatom a mozzarella szeleteket, majd ráhajtom a tetejét és a másik három hússal is ugyan így járok el.

Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, szétterítem rajta a zöldségeket, sózom, megspriccelem némi olajjal, ráhelyezem a töltött csirkemelleket, a tetejüket megkenem a maradék paradicsom pürével és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 35 percet sütöm, majd megszórom a reszeltsajttal a húsok tetejét és további 5 percre vissza teszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.

Sütés közben figyeljük a csirkét, mert ahány ház, annyi sütő, így az időpontok nincsennek köbe vésve.

Forrón, friss salátával kínálom.

Jó étvágyat!